FinansWatch

Danske Bank: Shorthandel med danske aktier er faldet

Der er færre short-positioner i danske aktier i år, end der har været i den senere tid, lyder det fra Danske Bank.

Der kan være flere årsager til, at appetitten på shorthandel ikke er så stor, lyder vurderingen. | Foto: BRENDAN MCDERMID/REUTERS / X90143

Interessen for at spekulere i kursfald - såkaldt shorthandel - til de danske aktier er faldet i indeværende år.

Spekulationshistorien om Gamestop-aktien har sendt ringe i vandet til de danske aktier, vurderer Danske Bank.

Det skriver Børsen.

Ifølge Danske Banks chefhandler, Mads Zink, er det en klar tendens, at short-positionerne i de danske selskaber er faldende.

Tal fra Finanstilsynet viser blandt andet, at short-positionen i danske Pandora er faldet fra 12 til 2,10 pct., mens Ambu er tæt på halveret i januar.

Investering i kursfald indebærer risiko for store tab, da short-sælgeren er tvunget til at købe aktien tilbage på et højere kursniveau i tilfælde af, at aktien ikke falder, oplyser avisen.

Kampen om Gamestop-aktien, hvor små private investorer forenede sig og gik til angreb på hedgefonden Melvin Capital, bekræfter netop, at shorthandel hurtigt kan blive en risikofyldt affære.

"Gamestop ramte flere hedgefonde hårdt. Når man bliver ramt hårdt, er man nødt til at lukke andre positioner ned for at få likviditet, og det kan sagtens have betydet, at de har lukket andre positioner ned i andre markeder og i andre aktier end lige Gamestop," siger Mads Zink til Børsen.

Gamestop-affæren kan ifølge Mads Zink ses som en forklaring på den mindre begejstring for shorthandel med danske aktier, mens aktiechefen i HC Andersen Capital, Michael Friis, peger på, at der også kan være andre grunde.

Ifølge Michael Friis har det danske aktiemarked klaret sig godt i en længere periode, og for mange investorer kan det derfor virke ulogisk at vædde imod et stigende aktiemarked, skriver Børsen.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs