FinansWatch

Pimco-boss: Ikke sikkert inflationen kommer

Investeringschef hos den globale kapitalforvalter Pimco mener, at investorerne handler på en fejlagtig bekymring for, at forbrugerpriserne vil stige, for det er langtfra sikkert, at inflationen vil gå op.

"Det er betydelig risiko for, en inflations head fake på obligationsmarkedet. Dette kan blive en kraftfuld økonomisk genrejsning, og vi er aldrig tidligere gået fra en nedlukning af økonomien til at åbne op med denne mængde stimulus," siger investeringschef hos Pimco. | Foto: ANGELA WEISS/AFP / AFP

Et "inflations head fake". Det er den betegnelse, som en af verdens største investorer i amerikanske obligationer Pimcos Dan Ivascyn bruger om de for tiden kraftigt stigende markedsrenter.

Ivascyn mener, at investorerne handler på en fejlagtig bekymring for, at forbrugerpriserne vil stige, for det er langtfra sikkert, at inflationen vil gå op.

Det skriver Financial Times.

"Det er betydelig risiko for, en inflations head fake på obligationsmarkedet. Dette kan blive en kraftfuld økonomisk genrejsning, og vi er aldrig tidligere gået fra en nedlukning af økonomien til at åbne op med denne mængde stimulus," siger Dan Ivascyn, der er investeringschef hos Pimco, som forvalter 2200 mia. dollar, til Financial Times, men tilføjer:

"Vi ser stadig kraftfulde disinflationære tendenser. Efter en indledende genrejsning, vil der formentlig være en verden af overskudskapacitet."

Derfor mener Pimco-bossen, at et løft i inflationen meget let kan vise sig at være midlertidig, og dermed lægger han sig på linje med cheferne for den amerikanske centralbank.

"Vores pengepolitik er lempelig, fordi arbejdsløsheden er høj, og arbejdsmarkedet er langt fra maksimal beskæftigelse. Det er sandt, at nogle aktivpriser er forhøjede efter visse mål," sagde Jerome Powell, formanden for Federal Reserve, i en tale i Kongressen i Washington onsdag.

"Det fører ikke nødvendigvis til inflation, fordi inflation er en proces, som gentager sig selv år efter år efter år."

Senest i januar lå den amerikanske kerneinflation på 1,4 pct. om året, mens Federal Reserves mål er på 2,0 pct.

Trods den lave reelle prisstignignstakt er inflationsforventningerne på længere sigt dog skudt i vejret, og den tiårige rente er siden nytår derfor steget fra 0,90 pct. til 1,48 pct. torsdag, hvor den stiger med 10 basispoint.

Kapitalforvalter ser frem mod det nye år: "Intet ved 2020 var normalt"

Global kapitalforvalter tilknytter tidligere centralbankchef 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs