Gamestop brager op i formarked efter værste uge nogensinde

Gamestop-aktien har modtaget stor opmærksomhed fra privatinvestorer. | Foto: Dado Ruvic/REUTERS / X02714
Gamestop-aktien har modtaget stor opmærksomhed fra privatinvestorer. | Foto: Dado Ruvic/REUTERS / X02714
AF RITZAU FINANS

Efter en uge, der er blevet beskrevet som den værste nogensinde for Gamestop-aktien, tager aktien et markant hop på 12,9 pct. til 72 dollar i det amerikanske formarked mandag.

Samlet set dykkede aktien med 80 pct. i sidste uge og endte i 63,77 dollar ved amerikansk børslukketid fredag, hvilket ifølge Bloomberg News var den hidtil værste uge.

Gamestop har stabiliseret sig, efter at handelsplatformen Robinhood i slutningen af sidste uge begyndte at lempe lidt på nogle af de begrænsninger på handel med aktien, som aktieplatformen havde indført, skriver Bloomberg mandag.

Og de voldsomme niveauer af short-interesse, som udløste et såkaldt short squeeze på aktien, er faldet, efter at en række hedgefonde har lukket deres positioner og pådraget sig enorme tab, skriver mediet videre.

Forrige uge toppede Gamestop-aktien lige omkring 483 dollar efter et voldsomt kursridt fra 18,84 dollar ved årsskiftet.

Det var en koordineret indsats blandt private investorer via sociale medier som Reddit og Twitter, der i forrige uge var med til at sende en række kriseramte, mindre amerikanske selskaber på himmelflugt.

Da aktierne var meget shortet af professionelle investorer, udløste det en short squeeze, fordi hedgefondene var tvunget til at købe aktier i selskaberne for at afdække yderligere tab eller for at lukke deres positioner ned, hvilket sendte kurserne yderligere op.

De professionelle investorer var dog nødsaget til at sælge ud af andre aktier for at finde pengene, og det skabte nervøsitet og kursfald i det brede aktiemarked.

Uroen aftog, da flere handelsplatforme begrænsede de private investorers handel med de pågældende aktier.

En af de mest anvendte platforme Robinhood lempede allerede lidt på begrænsningerne fredag den 29. januar, hvilket gav et kursløft til Gamestop den dag på 69,6 pct.

Siden drattede aktien dog igen i løbet af sidste uge, men fredag steg den med 19,2 pct., da Robinhood fjernede de sidste restriktioner.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også