FinansWatch

Reddit-investorer skifter over i sølv

Som konsekvens af investeringer fra investorer på Reddit stiger sølvpriserne tidligt mandag.

Foto: Olivier Douliery/AFP/Ritzau Scanpix

Private investorer fra det sociale medie Reddit har rettet opmærksomheden mod sølvmarkedet efter at have købt stort op i blandt andet Gamestop-aktier.

Det skriver Financial Times.

Den børsnoterede fond Ishares Silver Trust, som i grove træk afspejler sølvpriserne, modtog fredag investeringer for næsten 1 mia. dollar, viser tal fra investeringsselskabet Blackrock.

Den store interesse for fonden kommer, efter at en bruger på forummet Wallstreetbets på Reddit opfordrede andre til at købe op i aktien for at presse bankerne.

Privatinvestorerne er fra selvsamme forum, som i sidste uge skabte stor uro på finansmarkederne ved at købe heftigt op i en række shortede selskabsaktier.

Som konsekvens af investeringerne stiger sølvpriserne tidligt mandag morgen 6 pct. til en pris på 28,61 dollar for en troy ounce af ædelmetallet, skriver Financial Times.

Ifølge en række analytikere bliver det dog svært for investorerne at påvirke sølvpriserne i samme grad, som vi så det med selskabsaktierne.

Det skyldes blandt andet, at en stor del af sølvhandlen foregår uden for børserne.

"Vi er sikre på, at investorernes indflydelse på sølv ikke vil vare længe," siger analytikere fra Commerzbank til Financial Times.

Danskere med på Gamestop-vognen - handler tusindvis af aktier 

 

Mere fra FinansWatch

Experian indgår nyt fintechsamarbejde

Kreditbureauet Experian teamer op med det norske fintech-firma Neonomics om en ny dataløsning, som skal gøre det lettere at kreditvurdere ansøgere individuelt og præcist.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs