FinansWatch

Store internationale kapitalforvaltere har øget arbejdsstyrken i EU markant siden 2015

På blot fem år har formueforvaltere øget sin EU-bemanding med 38 pct. Voksende markeder, brexit og stigende regulering har været med til at præge udviklingen.

Udviklingen i antallet af ansatte i verdens største kapitalforvaltere har været forårsaget af flere ting, skriver Financial Times, som peger på usikkerheden i forbindelse med Brexit. | Foto: Yves Herman/REUTERS / X00380

Som en reaktion på vækst, Brexit-usikkerhed og øget regulering er arbejdsstyrken i de store kapitalforvaltere i EU vokset markant siden 2015.

Det skriver Financial Times, der har indsamlet tal fra nogle af verdens største kapitalforvaltere som for eksempel Amundi, Vanguard og Invesco, med undtagelse af Blackrock, Fidelity International eller Capital, som ikke vil offentliggøre data.

Ifølge mediet er antallet af ansatte hos otte af kapitalforvalterne steget med 37,7 procent fra 4.771 til 6.569 i perioden fra 2015 til 2020, og hvis man tager den største kapitalforvalter Amundi, er antallet af ansatte på fem år steget fra 2.454 til 3.598.

Udviklingen skal blandt andet ses i lyset af, at investeringsbranchen globalt har nydt godt af, at aktiver under forvaltning er steget fra 84 til 110 mia. dollars, svarende til 670 mia. danske kr., mellem 2016 og udgangen af ​​2019, ifølge konsulenthuset Pwc, skriver mediet.

Maskinlæring og den voksende lovgivningsmæssige byrde, som fondforvaltere står over for, har tilmed tvunget selskaberne til at ekspandere ved at ansætte specialister, udtaler Amin Rajan, administrerende direktør for konsulentvirksomhed Create Research, til Financial Times:

"Ved at sætte en raket under aktivpriserne har centralbanker indirekte næret væksten i antallet af medarbejdere i store dele af branchen siden 2015."

Mere fra FinansWatch

Hug til bankernes omdømme i coronaår

Ifølge en omdømmeundersøgelse lavet af Voxmeter kommer danske banker svækket gennem coronaåret. Det vækker ærgrelse i brancheorganisationen Finans Danmark.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs