FinansWatch

Globalt mæglerhus lægger pres på kapitalforvaltere for at sikre diversitet

Investeringsteams med repræsentation af kvinder og etniske minoriterer klarer sig bedre end investeringsteams uden, viser analyse fra global mæglervirksomhed.

Foto: Lærke Posselt/Ritzau Scanpix

Den globale mæglervirksomhed Willis Towers Watson har søsat en plan for at takle udfordringen med manglende diversitet i kapitalforvalteres investeringsteams.

Det skriver Financial Times.

Mæglervirksomheden vil tale med kapitalforvaltere fra hele verden om behovet for større repræsentation af kvinder og etniske minoriterer i selskabernes investeringsteams.

Hvis selskaberne ikke forbedrer sig inden for et år, er Willis Towers Watson klar til at fjerne selskaberne fra sin indflydelsesrige "preferred list", skriver Financial Times. Ifølge mediet kan det komme til at betyde, at klienter vil trække hundrede millioner dollars i aktiver ud af fondene.

Diversificerede teams klarer sig bedre

Willis Towers Watsons udmelding kommer i kølvandet på en analyse af 2.400 individuelle investeringsteams globalt, som mæglerhuset har foretaget globalt.

Analysen konkluderer, at investeringsteams med en blandet medarbejdersammensætning i gennemsnit klarer sig 20 basispoint bedre om året sammenlignet med investeringsteams uden repræsentation af kvinder eller etniske minoriteter.

”Der er klar bevis for, at et mere diversificeret inversteringsteam vil levere bedre resultater,” siger chef for manager research i Willis Towers Watson, Chris Redmond, til Financial Times.

Ny undersøgelse: Mange kapitalforvaltere ignorerer diversitet i investeringsbeslutninger

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere