FinansWatch

CBS-professor revser verdens største kapitalforvalter: "Blackrocks kritik er amatøragtig"

CBS-professor Steen Thomsen langer ud efter amerikanske Blackrock, der for nylig stemte nej til lønstigning til formanden i Danske Bank (Opdateret).

Foto: Brendan Mcdermid/Reuters/Ritzau Scanpix

Den store amerikanske kapitalforvalter Blackrock stemte for nylig nej til en lønstigning til Danske Bank-formand Karsten Dybvad, og den manøvre får nu skarp kritik fra Steen Thomsen, ledelsesprofessor på CBS, i en kronik i Børsen.

Han skriver, at Blackrock i overvejende grad er en passiv investor, der ofte er bundet til at følge bestemte aktieindeks, og derfor ikke bare kan sælge aktier i selskaber, hvor man er utilfreds med ledelsen. Samtidig mener han ikke, at selskabet kan sætte sig kvalificeret ind i alle de selskaber, der investeres i. Konkret i forhold til Danske Bank-sagen, hvor Karsten Dybvad fremover får små 4 mio. kr., mener professoren, at stigningen skal ses i forhold til, at formandsposten i dag er en fuldtidsstilling og indebærer store personlige risici, hvilket ifølge Thomsen betyder, at Blackrocks kritik er "amatøragtig."

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Nyt forsikringsselskab er landet på garantifondens bord: Flere parametre letter sagen

Gefion Insurance bliver det femte forsikringsselskab, der kommer under Garantifonden for Skadeforsikringsselskabers behandling på godt fire år. Både Folketinget og Finanstilsynet har dog gjort den nytilkomne sag noget lettere at håndtere end de foregående danske forsikringskonkurser, ligesom det økonomiske omfang af sagen er noget mindre, fortæller direktør Torben Garne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs