FinansWatch

Modelstyret nicheforvalter kører med kompromisløs strategi og afviser at forvalte hele kundens formue

Efter kurssmæk i februar krævede investeringsmodellen, som kapitalforvalteren Othania sværger til, at hele kapitalen 1. marts blev lagt om fra aktier til statsobligationer – og det har foreløbig lønnet sig. "Det, vi leverer, er et supplement til risikostyring af porteføljer," siger investeringsdirektøren.

Brødrene Christian Mørup-Larsen (tv.) og Vincent Dilling-Larsen forvalter Othanias to investeringsfonde. Foto: Othania/PR

Modellen, som kapitalforvalteren Othania investerer efter, er på overfladen ret simpel – enten er hele kapitalen investeret i aktier, eller også er hele kapitalen placeret i statsobligationer. Og der lægges kun om ved et månedsskifte, når modellens indikatorer tilsiger det – ikke hyppigere.

Foreløbig er det gået godt. Afkastet har efter stifternes mening været fornuftigt, siden Vincent Dilling-Larsen og hans bror, Christian Mørup-Larsen, i 2016 etablerede nicheforvalteren Othania baseret på den investeringsmodel altså en kvant-strategi, som de trods nøje overvågning ikke har justeret på siden.

Læs artiklen gratis

Registrer med din E-mail.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere