FinansWatch

Bundfrosne obligationer tvinger investorer ud af guld

Investorer jagter likviditet efter aktiemarkedernes massive nedtur som følge af coronavirusset.

Foto: Pascal Lauener/Reuters/Ritzau Scanpix

Jagten på likviditet får guldprisen til at falde, skriver dagbladet Børsen. Prisen er faldet med 9,2 pct. i løbet af den seneste uge.

"Folk har brug for kapital. Intet er sikkert derude, og når guldprisen falder så kraftigt sammen med aktier, så er det et signal om, at intet er, som det plejer. Det er en situation, jeg aldrig har oplevet før i de tyve år, jeg har fulgt guld-, råvarer-, og aktiemarkedet," siger Peter Arendt, der er handelsrådgiver og indehaver af Minagro, til Børsen.

Peter Arendt vurderer, at guldpriserne vil falde yderligere, da fonde, der har lidt tab som følge af aktiemarkedernes nedtur, skal stille garanti på anden vis i det, der kaldes "margin calls."

Vurderingen mødes med enighed hos Lars Skovgaard Andersen, der er investeringsstrateg i Danske Bank, der derudover peger på, at investorer er nødt til at sælge ud af deres likvide aktiver.

Samtidig mener han, at high yield-obligationer - højforrentede virksomhedsobligationer - spiller en rolle i salgspresset på guld, obligationer og aktier.

Per Hansen, der er investeringsøkonom i Nordnet, er enig og mener, at aktieklassen er "bundfrossen på rekordtid", og at alle på samme tid vil af med obligationerne, samtidig med at der ingen købere er.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere