FinansWatch

Markant rentestigning fortsætter

Renten stiger på obligationsmarkederne i Europa tirsdag middag. I Tyskland hopper renten på tiårge statsobligationer med knap 8 basispoint og Frankrig med godt 14 basispoint.

Foto: Finn Frandsen/Politiken/Ritzau Scanpix

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation stiger markant til minus 0,32 pct., hvilket er et hop på 10 basispoint i forhold til mandagens lukkeniveau. Mandag steg renten 11 basispoint.

EU's finansministre er blevet enige om at suspendere de finanspolitiske budgetregler, som ellers har været betragtet som en hellig ko i EU. Det skriver Sydbanks cheføkonom Søren V. Kristensen i en kommentar.

Han henviser til meldingerne fra EU’s finansministre om, at budgetreglerne ikke må stå i vejen for hjælpepakker, og hvad der ellers kommer af udgifter til at bekæmpe coronavirusudbruddet.

ZEW-indeks i markant fald

Der var skidt nyt fra Europas største økonomi, den tyske. Virusudbruddet berører tydeligt de tyske finansielle aktører, der er blevet langt mere pessimistiske i forhold til den økonomiske udvikling i Tyskland de kommende seks måneder, end økonomer havde forudset.

Det viste offentliggørelsen af det såkaldte ZEW-indeks, hvor forventningsindekset for marts faldt til minus 49,5 fra plus 8,7 måneden før. Det er det laveste niveau siden december 2011.

Den del af ZEW-indekset, som afspejler vurderingen af den nuværende økonomiske situation, faldt til minus 43,1 fra minus 15,7. Det er det laveste niveau siden 2010. Konsensus var ifølge Bloomberg et fald til minus 30.

Tirsdag eftermiddag kommer der tal fra USA for februar - præ coronavirusset. Der vil blive leveret tal for industriproduktion og detailsalg i februar. Estimaterne fra analytikerne er på stigninger henholdsvis 0,4 pct. og 0,2 pct.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere