FinansWatch

C25 noterer største fald nogensinde - aktiefald for over 200 mia. kr.

Frygt for en økonomisk recession som følge af coronavirussets udbredelse har igen torsdag givet trængsel ved udgangen på det danske aktiemarked og udløst det største fald nogensinde i det toneangivende C25-indeks.

Foto: Thibault Camus/AP/Ritzau Scanpix

Eliteindeksets aktier er samlet faldet over 200 mia. kr. i markedsværdi torsdag, hvor selve C25-indekset sluttede med et fald på lige over 8 pct. til 1030,26.

Den samlede markedsværdi af C25-aktierne er dermed nede på 2423 mia. kr. medregnet A-aktier, men fraregnet selskabernes egne aktier, viser beregninger foretaget af Ritzau Finans.

"Det er et krak af en dimension, som vi sjældent ser, fordi det kommer så utroligt hurtigt," siger analysechef i Sydbank Jacob Pedersen til Ritzau Finans.

For C25-indekset er der tale om det hidtil største fald på en enkelt børsdag, siden indekset blev introduceret 19. december 2016.

Går man længere tilbage, er der tale om det største fald, siden den 6. oktober 2008, hvor det daværende eliteindeks, C20, faldt med lige over 11 pct. Det var under finanskrisen.

Ifølge Jacob Pedersen skal den seneste tids bratte nedtur ses i lyset af markante stigninger i starten af året, der kulminerede med en lukkerekord for C25 på 1376,67 den 19. februar. Siden er indekset styrtdykket over 25 pct.

"Der var en lille måneds tid, hvor aktieinvestorerne på de vestlige aktiemarkeder var i drømmeland, mens coronavirusset spredte sig i Kina."

"Det var først, da man fandt ud af, at det også kunne sprede sig uden for Kina, at der kom en modreaktion, og den er så nok blevet kraftigere, end den ellers ville have været, siger Jacob Pedersen."

C25-indekset er samlet faldet lidt under 18 pct. i år.

I løbet af denne uge er C25-aktiernes markedsværdi faldet med over 440 mia. kr.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere