FinansWatch

Kapitalfonde har "mærkeligt nok" færre virksomhedssalg

Flere danske kapitalfonde kæmper med at få solgt virksomheder.

Foto: Kristian Djurhuus/Ritzau Scanpix

Flere danske kapitalfonde brænder inde med virksomheder, der ikke lader sig sælge.

Det erfarer dagbladet Børsen fra kilder med indsigt i salgsprocesserne.

Af kilderne fremgår det, at Erhvervsinvest hører blandt kapitalfondene, der ikke har haft held med videresalget. Det gælder blandt andet virksomhederne European Freeze Dry, Samsø Syltefabrik og PCH Engineering.

Thomas Marstrand, der er ledende partner i kapitalfonden, afviser at kommentere de konkrete selskaber, men fortæller dog, at Erhvervsinvest har nogle selskaber, som kapitalfonden har ejet gennem længere tid, hvilket der kan være flere årsager til.

Han bemærker, at der "mærkeligt nok" bliver gennemført færre handler, og at transaktionsniveauet har været underligt lavt, selv om markedet har set godt ud - i hvert fald før coronavirusset brød ud.

John Jensen, der er partner i Clearwater og rådgiver i forbindelse med køb og salg af virksomheder, mener, at det ligeså godt kan være konkrete forhold som noget strukturelt, der afgør, om virksomhedshandler går igennem eller ej.

"Det kan være, at en ejer som for eksempel en kapitalfond mener, at virksomhedens fremtidsmuligheder er større, end det prisen afspejler på nuværende tidspunkt, og at man så vælger at beholde aktivet i en længere periode end først planlagt," siger han til Børsen.

Også nordens største kapitalfond, EQT, oplever vanskeligheder med frasalget af virksomheder. Senest har kapitalfonden forsøgt at sælge Huscompagniet uden held.

Mere fra FinansWatch

Pensionister i pengenød - her er hele artikelserien

I en stribe artikler har FinansWatch sat spot på det faktum, at landets pensionister og pensionselskaber på vidt forskellig vis håndterer en situation, hvor markedsrenteprodukterne er hårdt udfordrede og vil levere markant lavere udbetalinger end tidligere. Få overblikket her.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs