FinansWatch

Stor svensk pensionsfond finder ny topchef hos Nordea

Efter den forrige chef måtte gå i utide, har bestyrelsen for en af Sveriges store statslige pensionsfonde, AP1, udnævnt en ny topchef, der kommer fra et job som Sverigechef for Nordea Markets.

Ny topchef for statslig svenske pensionsfond. Foto: AP1/PR

Kristin Magnusson Bernard bliver ny topchef for den svenske pensionsfond AP1. Den store statslige pensionsfond fyrede sent på sommeren sidste år topchef Johan Magnusson for at have overtrådt interne regler om egne aktiebesiddelser.

Den nye topchef er i dag Sverigechef for Nordea Markets og chef for makroøkonomisk research i Nordea. Hun tiltræder ifølge en pressemeddelelse fra AP1 i det nye job 1. september og afløser den konstituerede direktør Teresa Isele, som så har siddet på posten i et helt år.

Inden den godt tre år lange karriere i Nordea, har Kristin Magnusson Bernard haft ledende roller i Den Europæiske Centralbank, ECB, i Frankfurt og i Den Internationale Valutafond, IMF, i Washington. Hun har en Ph.d. i nationaløkonomi fra Handelshøjskolen i Stockholm.

AP1 - en af fem statslige fonde det nationale pensionssystem - forvalter i øjeblikket en formue svarende til omkirng 250 mia. danske kroner.

Svensk pensionskasse fyrer topchef efter brud på handelsregler

Først røg direktøren – så fulgte aktiechefen ud af statslig svensk pensionsfond efter private aktiehandler

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere