FinansWatch

Bedste år for investeringsforeninger siden 2009

Investorer i danske investeringsfonde havde ifølge ny opgørelse fra Finans Danmark det bedste afkastår siden 2009.

Foto: Kristian Djurhuus/Ritzau Scanpix

Stik imod mange forudsigelser blev 2019 det bedste investeringsår siden 2009. Ved årets udgang havde private investorer i danske investeringsfonde tjent 115 mia. kr.

Det samlede afkast, hvis man havde investeret i investeringsforeninger ved årets begyndelse, kan dermed opgøres til 15 pct.

Det er ikke rekord, men placerer 2019 som det bedste investeringsår siden 2009.

"2019 så i perioder ud til at kunne udvikle sig til den ”perfekte storm” med et sammenløb af brexit, handelskrig og ophør af centralbankernes kvantitative lempelser. Men som året så rent faktisk forløb, blev det et meget godt eksempel på, at det er svært at spå om fremtiden, også på helt kort sigt," siger direktør for Investering & Opsparing i Finans Danmark, Birgitte Søgaard Holm.

Hun påpeger, at 2019 udmærker sig også ved usædvanligt store afkastforskelle mellem de enkelte kategorier af investeringsfonde.

Det lave danske renteniveau har resulteret i, at danske obligationer kun har givet et afkast på 3,1 mia. kr., eller 1,6 pct.

I den anden ende af skalaen ligger aktiefondene. Her har danske og udenlandske aktier tilsammen givet et resultat på godt 90 mia. kr. svarende til et afkast på omkring 27 pct.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere