FinansWatch

Største emission nogensinde: Olieselskabs aktie stiger før første dag på børsen

Det statskontrollerede saudiarabiske olieselskab Saudi Aramco stiger 10 pct. i formarkedet op til selskabets første noteringsdag på børsen i Saudi-Arabien. Det skriver Bloomberg (Opdateret).

Foto: Hamad I Mohammed/Reuters/Ritzau Scanpix

Det statskontrollerede saudiarabiske olieselskab Saudi Aramco steg med 10 pct. på selskabets første noteringsdag på børsen i Saudi-Arabien.

Selskabet blev emissioneret til 32 riyal (57,50 kr.), men handles i 35,2 riyal eller 10 pct. mere. Det er det højeste, en aktie må stige om dagen, skriver Bloomberg.

Aramco fik solgt 3 mia. aktier - 1,5 pct. af selskabet - med et provenu på 25,6 mia. dollar, hvilket gjorde emissionen til den største nogensinde, da provenuet var 600 mio. dollar højere end den indtil da største emission, som var kinesiske Alibabas børsnotering i 2014 i USA.

Selskabet er også værdisat som det største i verden. Værdisætningen ved 32 riyal er 1700 mia. dollar (11.458 mia. kr.) og dermed har selskabet større en værdi end både Apple og Microsoft.

Med 1,5 pct. af kapital i fri handel er der kun 2 tyske selskaber med en færre andel i fri handel blandt de 1000 største selskaber i verden, skriver Bloomberg.

Ses værdien i forhold til det højest værdisatte danske selskab, Novo Nordisk, svarer det til knap 13 gange Novo Nordisks markedsværdi.

(Opdateret kl. 9.32 med yderligere oplysninger)

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere