FinansWatch

Finanslobby beskyldes for at modarbejde nye klimastandarder i EU

EU er på vej med nye standarder for grønne investeringer – også selv om en række finansforeninger forsøgte at bekæmpe dem, mener tænketank.

Foto: Jens Hartmann Schmidt/Ritzau Scanpix

Op til weekenden blev der indgået en aftale mellem det finske formandskab og Europa-Parlamentet om en såkaldt taksonomi for grønne investeringer, der bliver en slags svanemærke. Nu beskyldes flere finansforeninger for at have forsøgt at spænde ben for de nye standarder, skriver Børsen.

Ifølge tænketanken Influencemap, der har specialiseret sig i at overvåge, hvilke interesser der påvirker EU-lovgivningen, har målet fra finansindustrien været at udvande lovgivningen i EU's bæredygtige finanspolitik. Blandt andet har fire transeuropæiske finansielle organisationer modarbejdet en præcis klassificering for grønne investeringer, lyder kritikken.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

P+ ruller krisevåben ud for yderligere 70.000 medlemmer

Modvind på de finansielle markeder får P+ til at indføre kursværn for yderligere en lang række kundegrupper, så knap 80 pct. af medlemsskaren i oktober er omfattet af krisevåbenet. Direktør forklarer det bl.a. med den måde, som P+ fordeler midlerne mellem kollektive reserver og medlemmernes egne depoter.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs