FinansWatch

Nets-ejers særlige opkøbstricks: Golfbolde, cupcakes og små digte

Chefen for den amerikanske kapitalfond, der ejer den danske betalingsformidler Nets, har udviklet sine egne tricks for at få opkøbsemner til at sige ja.

Foto: Jonathan Ernst/Reuters/Ritzau Scanpix

Patrick Healy, topchef for Hellman & Friedman, der i 2017 købte danske Nets, har sine helt tricks til at få overtalt de ejere af virksomheder, som den amerikanske kapitalfond gerne vil overtage.

Det fortæller han i et interview med Financial Times.

Det kom blandt andet til udtryk, da Hellman & Friedman for år tilbage gerne ville overtage det skotske konsulentfirma Wood Mackenzie. Her sendte Patrick Healy først golfbolde med logoer af begge selskaber, da han opdagede, at bestyrelsen i Wood Mackenzie var golfentusiaster.

En anden gang sendte han cheferne i det skotske firma cupcakes med det skotske og amerikanske flag på. Til sidst, fortæller han til Financial Times, kastede han sig over poesi for at få handlen i hus. Han skrev til digt, der – direkte oversat – lyder som følge:

"Vi er klar nu, vi er klar senere

Og håber, at I vil ringe

Så I kan få en check

Det vil få mig til at føle mig høj."

I sidste ende lykkedes strategien, eftersom Hellman & Friedman købte Wood Mackenzie i 2012. Tre år senere havde virksomheden dog allerede skiftet hænder igen – med en gevinst på tæt på 40 pct. til kapitalfonden ifølge Financial Times' oplysninger.

"Jeg gør det, fordi det virker, men også fordi jeg kan lige at vinde, kan lide at have ret og kan lide at have det sjovt – og ikke altid i den rækkefølge," siger 53-årige Patrick Healy til den britiske erhvervsavis.

Topchef i Nets: "Det er ikke besluttet, hvad provenuet skal bruges på"

Flere Nets-chefer ser ud til at misse bonus

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere