FinansWatch

Obligationschef: De negative renter er kommet for at blive

Lave renter vil vare ved i mange år. Derfor må investorerne ændre indstilling, siger obligationschef til Børsen.

Foto: Kristian Djurhuus/Ritzau Scanpix

Lave renter er ikke en midlertidig undtagelsestilstand, men derimod en situation, der kommer til at vare ved i mange år. Derfor må investorerne ændre indstilling, mener obligationschef.

Det skriver dagbladet Børsen.

Kristian Brinch Hansen, der er obligationschef i formueforvalteren Investering og Tryghed, mener, at investorer bør ændre den måde, hvorpå de betragter deres investeringer.

"Du er nødt til at betragte dele af dine investeringer som en forsikring, ligesom du forsikrer din bil eller dit hus. Hvis du gerne vil være helt sikker på, at dine penge ikke er forsvundet, når du skal bruge dem, så skal du indstille dig på at betale en lille præmie for det - ligesom med en forsikring," siger han til Børsen.

Det handler altså om at skifte fokus fra, hvilket afkast man vil opnå, og i højere grad fokusere på at sammensætte en portefølje med den rigtige risiko.

Dermed ikke sagt, at man ikke stadig kan få et positivt afkast på sine investeringer, mener Kristian Brinch Hansen. Dog må forventningerne sænkes.

Baggrunden for den nye strategi er, at obligationschefen ikke ser det nuværende renteniveau som et forbigående fænomen, som skyldes rentesænkninger og opkøbsprogrammer fra centralbankerne. Snarere er der tale om en permanent ændring, der skyldes, at folk bliver ældre, får flere penge mellem hænderne og derfor har større opsparinger, der skal placeres.

Analyse: Nu skal Lars Rohde tale negative renter med Federal Reserve og ECB

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere