FinansWatch

Kirketårnsprincippet bør også gælde for kapitalforvaltere og investorer

Kirketårnsprincippet er et velkendt mantra for banker. Den gængse logik er, at banker bør holde sig til deres eget lokalområde, hvor de kender markedet bedst. Samme princip bør også gælde for kapitalforvaltere. Det skriver chef for Nordeuropa og Mellemøsten, Jan Eggertsen fra T. Rowe Price, i en ny klumme.

Foto: PR/T. Rowe Price

Debatten om aktiv versus passiv forvaltning synes uden ende. For nyligt kunne FinansWatch fortælle om endnu en analyse, der viser, at danske kapitalforvaltere har svært ved at give et afkast, der ligger over markedets gennemsnit på kategorien med globale aktier.

En af forklaringen kan være, at danske forvaltere er for langt fra de selskaber, de investerer i. Det mener chefen for Nordeuropa og Mellemøsten, Jan Eggertsen, fra den amerikanske T. Rowe Price.

"Hos T. Rowe Price tror vi, at for at slå markedet, er man nødt til at være i markedet. Man skal være tæt på virksomhederne, man analyserer, og man skal kunne se ledelsen i øjnene. Det kan man ikke fra et skrivebord, hvor som helst på kloden," skriver Jan Eggertsen i klummen.

Du kan læse hele klummen her.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere