FinansWatch

Amerikanske investeringsbankers noteringsindtjening ventes ramt

Forventningerne til indtjeningen i både Morgan Stanley og Goldman Sachs ryger i bund.

Foto: BRENDAN MCDERMID/REUTERS / X90143

Indtjeningsforventningerne til Morgan Stanley og Goldman Sachs er blevet sat kraftigt tilbage efter en skuffende udvikling for nye børsnoteringer og en afmatning i opkøbs- og fusionsmarkedet.

Det skriver Financial Times.

Analytikere har ifølge en rundspørge fra Bloomberg News skåret i indtjeningsforventningerne for Goldman Sachs med 15 pct. i løbet af de sidste fire uger, mens forventningerne til Morgan Stanley er blevet skåret med 10 pct.

De sænkede forventninger for Goldman Sachs, der udgør et fald på 25 pct. af bankens overskud for året, reflekterer delvist det forventede tab, som Goldman Sachs ventes for sin andel af Wework, hvis børsnotering sidste måned gik i vasken.

Det vides ikke, hvor stor en andel Goldman Sachs har i Wework.

Betsy Graseck, der er analytiker i Morgan Stanley, estimerede dog i sidste uge et tab på 264 mio. dollar - knap 1,8 mia. kr. - mens Jefferies har nedskrevet sine investeringer i Goldman Sachs med 146 mio. dollar.

Dertil ventes det også, at Goldman Sachs står foran nedskrivninger for sine resterende aktier i Tradeweb, der blev børsnoteret i april, og hvis aktie faldt med 16 pct. i tredje kvartal.

Investeringsbanker som Goldman Sachs og Morgan Stanley rammes også hårdere af det udfordrede marked for børsnoteringer, der udgør en stor del af deres indtjening i forhold til universalbanker som JPMorgan Chase og Citigroup, skriver Financial Times.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere