FinansWatch

Nordiske analytikere slår pjalterne sammen om ny konference

For første gang nogensinde afholder de fire nordiske CFA-foreninger en fælles investeringskonference. København åbner med værtsskabet på konferencen torsdag, hvor det overordnede tema er den nordiske model. (rettet)

Michael Albrechtslund, direktør for Finansforeningen – CFA Socity Denmark. Foto: PR/Finansforeningen

(artiklen rettet kl. 11.45 - konfererencen finder sted torsdag, ikke onsdag)

Den danske finansanalytikerforening, CFA, har sammen med Norge, Finland og Sverige besluttet at afholde en årlig nordisk investeringskonference. Den første kommer til at foregå i København torsdag 19. september, og herefter er det planen at konferencen på skift skal afholdes i en af de fire hovedstæder.

"Temaet for konferencen er den nordiske model, og overordnet har vi spurgt os selv, om der er en sådan model, om den virker, og i givet fald hvorfor. Det er klart, at vi med denne vinkel også henvender os til kolleger i resten af Europa, som måtte være interesseret i at vide mere om hvordan vi driver investment management i vores del af verden," fortæller Michael Albrechtslund, direktør for Finansforeningen – CFA Socity Denmark.

Konferencen vil fokusere på fire hovedtemaer: kapitalforvaltning, Fintech/Startup, Private Equity og bæredygtige investeringer.

Første taler på onsdagens konference bliver nationalbankdirektør, Lars Rohde, som med udgangspunkt renteniveauet vil give en makroøkonomisk status.

Herefter kommer indlæg og debatter med repræsentanter fra de nordiske lande.

Fra kapitalforvaltning kommer fire deltagere, Niklas Ekval, topchef i den svenske AP4-fond, finske Antti Ilmanen fra AQR, den norske professor Knut Anton Mork samt Bo Knudsen fra C Worldwide.

Inden for Fintech og Startup kan man møde fintech-banken Lunar Ways stifter, Ken Villum Klausen, og finske Annu Nieminen fra techselskabet The Upright Project, der måler virksomheders påvirkningn inden for miljø, sundhed, samfund og viden.

Inden for private equity kommer der indlæg fra adm. direktør Christian Melby fra forvalteren Summa Equity og partner i Axcel Christian Bamberger Bro. Efterfølgende skal de sammen med finske Anne Riekki fra MB Equity deltage i en debat med spørgsmål fra salen.

Temaet bæredygtige investeringer indledes med danske Danske Connie Hedegaard fra den grønne tænketank, Concito. Herefter følger indlæg af Pensiondanmarks mangeårige chef, Torben Möger Pedersen, holder indlæg samt Mika Leskinen og Henrik Wold Nilsen fra henholdsvis Finske FIM og Norske Storebrand.

Dirigent med kunsteriske evner takker af efter 33 år i Finansforeningen

Bjarne Graven: Sådan skabte vi en mere robust pensionsportefølje for canadiske skolelærere

 

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere