FinansWatch

Finanskrise-orakel ser ligheder mellem krisen og billige investeringsprodukter

Tilstrømningen af kapital til billige ETF'er bringer mindelser om finanskrisen for Michael Burry, der tjente en formue på at udse krisen og senere er blevet portrætteret i The Big Short – både film og bog.

Jaap Buitendijk/AP/Ritzau Scanpix
Her ses skuespilleren Christian Bale i rollen som Michael Burry i filmen The Big Short. Foto: Jaap Buitendijk/AP/Ritzau Scanpix

Billige indeksfonde og ETF'er er blevet populære gennem de senere år, hvor blandt andet de meget lave omkostninger ofte fremhæves. Men ikke alt er godt, hvis man spørger Michael Burry, der forudså den amerikanske finanskrise. Til Bloomberg fortæller han ifølge Børsen, at den store kapitalstrømning til investeringsprodukterne gør, at priserne ikke hænger sammen med de aktier, de skal dække.

"Dette minder meget om boblen i CDO’erne før finanskrisen, idet prisfastsættelse på CDO-markedet ikke skete på baggrund af fundamentale analyser, men af massive kapitalstrømme baseret på godkendte risikomodeller, der viste sig at være usande," skriver han ifølge avisen i en mail til Bloomberg.

CDO'erne fik før krisen gode anmærkninger af kreditvurderingsbureauerne, men som bekendt gik det drastisk nedad bakke med værdien, efter krisen brød ud.

Michael Burry er selv aktiv forvalter. Han blev i årene efter finanskrisen først portrætteret i bestsellerbogen The Big Short, hvorefter der blev lavet en film af samme navn om ham og hans succesfulde forudsigelse. Her blev han spillet af skuespilleren Christian Bale.

Steve "Big Short" Eisman vædder mod to britiske banker: Tror ikke på Brexit-aftale

Han er manden bag 'The Big Short' og scorede kassen på finanskrisen: Nu satser han på bankerne

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere