FinansWatch

Verdens største kapitalforvalter siger "sælg aktier"

Den globale investeringschef i schweiziske UBS ser ikke lyst på den kommende tids udvikling på aktiemarkedet.

Foto: Feline Lim/Reuters/Ritzau Scanpix

Den schweiziske investeringsbank UBS, der er verdens største weatlh manager, ser nu negativt på aktier og anbefaler derfor nu kunderne at sælge ud.

Det skriver Financial Times.

Bankens kerne-aktieanbefaling lyder nu på "undervægt" for første gang siden gældskrisen i eurozonen i 2012. Årsagen er usikkerheden omkring handelskrigen og en opbremsning i den globale økonomi, der har øget risikoen ved at eje aktier.

Bevægelsen ned til "undervægt" kom efter fredagens udmelding fra USA's præsident, Donald Trump, om, at USA øger tolden på kinesiske varer med 5 pct.point - både de vare til 300 mia. dollar, som allerede er toldbelagt med 25 pct., og de varer for 250 mia. dollar, der inden nær fremtid skulle have haft 10 pct. tariffer.

Det var Trumps svar på, at Kina tidligere fredag havde annonceret kommende told på 5-10 pct. på amerikanske varer for 75 mia. dollar - som modsvar på USA's seneste toldvarsel.

"Det synes mindre og mindre sandsynligt, at det vil nedtrappe inden udgangen af året. Den seneste runde af tarif-forhøjelser øger risikoen for, at den globale vækst og fremstilling vil bremse op," siger Mark Haefele, global investeringschef hos UBS, som rådgiver velhavende klienter med samlet 2500 mia. dollar i formue, til Financial Times.

Mere fra FinansWatch

Spar Nord udsteder kapital for 500 mio. kr.

Spar Nord er nået til enighed med en række professionelle investorer om udstedelse af tier 2-kapital. Obligationerne udstedes med Nykredit og Spar Nord som Joint Bookrunners.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs