FinansWatch

PFA-boss om fortsat lave renter: "Et gyldent scenarie"

Allan Polack, adm. direktør for pensionsselskabet PFA, mener, at det er positivt for pensionskunderne, at de lave renter ser ud til at fortsætte. Men det er også mere risikofyldt, siger han til Børsen.

PFA-boss Allan Polack | Foto: Celina Dahl / Ritzau Scanpix

Det forhold, at det lave renteniveau ser ud til at fortsætte længe endnu, bør ikke give anledning til bekymring hos danske pensionsopsparere. Det siger PFA-direktør, Allan Polack, i et interview med Børsen.

"Det er jo et gyldent scenarie for os. Vi har investeret meget i aktiver, som vil have det godt i sådan et scenarie," siger Allan Polack til Børsen og henviser til, at selskabet har forsøgt at styre uden obligationer noget i rente for i stedet at kigge mod alternative investeringer, såsom infrastrukturprojekter og ejendomme.

Det er ifølge topchefen den type investeringer, der minder mest om en obligation, men uden at være det. Han siger, at tyskerne i højere grad skal være ærgerlige over udsigten til fortsat lave renter, da landets pensionsselskaber har investeret kraftigt i obligationer. Over for Børsen anerkender Polack dog også, at de lave renter presser selskabet til at investere mere risikofyldt. Der er ingen sikre steder, hvor man kan lade pengene stå, siger han.

Negative renter får PFA til at se mod Indien

PFA er bekymret trods fantastisk start på året 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs