FinansWatch

Pensionsselskaber venter usikkert halvår med begrænsede afkast

Der var usædvanligt høje afkast på pensionsmidlerne i årets første halvår, men der er usikre tider forude.

Foto: Finn Frandsen

Første halvdel af 2019 har givet usædvanligt høje afkast i pensionsselskaberne. Det næste halvår tyder i stedet på store kursudsving og meget begrænsede afkast.

Det skriver Jyllands-Posten Erhverv.

Pensionsselskaberne har haft et afkast på helt op til 15 pct. i løbet af de første seks måneder, og danskernes pensionsformuer er vokset med over 100 mia. kr. Men handelskrigen mellem USA og Kina, fornyet usikkerhed om brexit, faldende forbrugertillid og aftagende global vækst er med til at dæmpe investorernes forventninger.

"Vi forventer meget begrænsede afkast i andet halvår, og vi vil se større kursudsving, end vi er vant til. Aktiemarkedet er løbet lidt foran realøkonomien, drevet af forventninger til at centralbankerne vil nedsætte renterne hen over resten af året," siger Anders Stensbøl Christiansen, der er investeringsdirektør i Velliv, til Jyllands-Posten Erhverv.

Den globale økonomi understøtter nemlig ikke sommerens rekordhøje aktieværdier, mener PFA's investeringsdirektør, Christian Lindstrøm Lage. Derfor går pensionsforeningen til markederne med en vis forsigtighed.

Også flere af verdens største investorer har lavere forventninger til den kommende tids aktier. Blandt andet venter den amerikanske storbank Citigroup en stigning på omkring 3 pct. frem til næste sommer.

Industriens Pension runder 180 millarder efter positive afkast 

Sampension bagud på afkast i første halvår 

Mere fra FinansWatch

Minibørs skruer op for fokus på Danmark

Den svenske minibørs Spotlight har et godt øje til danske selskaber og har sat sig som mål at børsnotere 25 af slagsen i løbet af de næste tre år. Life science-selskaber er et prioriteret fokus, lyder det fra vækstbørsens nyudnævnte adm. direktør.

Mybanker-køb skal sikre udvikling fremfor kannibalisering

Både når det gælder forretningsmodel og arbejdsområde, så minder sammenligningsportalerne Lendo og Mybanker så meget om hinanden, at ”det nærmest er latterligt så kompartible de to forretninger er”. Det mener Johan Malmsten, der efter den norske mediekoncern Schibsteds køb af Mybanker er direktør for begge platforme.

Kryptokollaps bliver lakmusprøve for industriens sikre havne

Et kollaps af en af de mest betroede stablecoins har sendt chokbølger igennem kryptoindustrien og skabt frygt for, hvad der vil ske, hvis en lignende skæbne undergår andre vigtige aktiver. Sammenbruddet er blevet sammenlignet med Lehman Brothers-krakket samt en historisk sort onsdag i 1992.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs