FinansWatch

Danske lejere trækker Blackstone i retten for huslejeforhøjelser

Firmaet 360 North, der er ejet af kapitalfonden Blackstone, bliver nu trukket i boligretten af tre af sine lejere.

Foto: Mary Altaffer / AP / Ritzau Scanpix

Utilfredse lejere trækker nu udlejningsfirmaet 360 North i retten i tre forskellige sager om huslejeforhøjelse og nedsættelse af husleje ved vandskader.

360 North er ejet af den amerikanske investeringsfond Blackstone, som er blevet stærkt kritiserede de sidste par år for at have chikaneret lejere til at fraflytte deres lejligheder ved at hæve lejen. Michael Gekgo er en af lejerne, der er med til at trække 360 North i retten. Han lejer en lejlighed af firmaet i Indre København, og i næsten to år har han været engageret i sagen om 360 North og Blackstone.

Han glæder sig over, at 360 North endelig kommer for boligretten.

"Vi er glade for, at der nu starter tre sager mod dem i boligretten. Huslejenævnet og Ankenævnet ville højst kunne give dem en bøde på lidt over 2.000 kroner, så det er godt, vi er kommet videre i systemet. Vi forventer, der kommer mange flere sager," siger Michael Gekgo til A4 Nu.

Han fortæller, at en af sagerne handler om en lejlighed, der har fået en vandskade, så badeværelset og køkkenet skulle rives ned på grund af skimmelsvamp.

I de otte måneder hvor boligen var ubeboelig, opkrævede 360 North fuld leje uden at stille en midlertidig bolig til rådighed for lejeren.

Nu håber Michael Gekgo og de andre lejere, at de får medhold i, at 360 North burde have givet en fuld godtgørelse. 360 North oplyser til A4 Nu, at de ikke vil kommentere på konkrete sager.

Firmaet kommer dog med en klar opfordring til mulige utilfredse lejere:

"Der er naturligvis ingen lejere, der skal føle sig chikaneret, så hvis der er konkrete sager vil vi gerne opfordre enhver lejer til at komme direkte til os, så vi kan håndtere problemet, lære af situationen og undgå gentagelser. Ingen lejere skal føle sig uønskede," skriver 360 North i en mail.

(Denne artikel er videreformidlet af Ritzau Bureau på vegne af A4 Nu, et medie ejet af Ugebrevet A4.)

Mere fra FinansWatch

Klarna tavs om stor spareplan

Hverken i Danmark, Norge eller på hovedkontoret i Sverige er der svar at hente om, hvordan Klarnas spareplan vil ramme fintech-selskabets afdelinger.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs