FinansWatch

Danskerne søger mod udenlandske værdipapirer

De danske investorer er i stigende grad begyndt at vælge investeringsfonde med udenlanske aktier frem for fonde med danske aktier, viser en undersøgelse fra Finans Danmark.

Birgitte Søgaard Holm, direktør i Investering & Opsparing i Finans Danmark. | Foto: PR

Danske investorer vælger i højere grad at investere i investeringsfonde med udenlandske værdipapirer end tidligere.

Det viser en undersøgelse fra Finans Danmark, der via tal fra Investering Danmark kan se, at danske investorer i perioden 2014 til 2018 har netto købt investeringsfonde, der kun investerer i danske aktier, for knap 7 mia. kr. I samme periode er der netto købt investeringsfonde for udenlandske aktier for mere end 76 mia. kr.

Og de første fem måneder af 2019 har danske investorer netto solgt danske aktiefonde for mere end 1,3 mia. kr., hvorimod de har købt udenlandske aktiefonde for godt 4 mia. kr.

"Der tegner sig et billede af, at den del af danske private investorers formue, der er placeret i investeringsfonde, bliver stadig mere internationalt orienteret," siger Birgitte Søgaard Holm, der er direktør i Investering & Opsparing i Finans Danmark, i en meddelelse.

"Det giver kontante fordele i forhold til risikospredning, og vi tror, at den udvikling også vil fortsætte fremover i takt med, at flere og flere ser fordelene ved at rette blikket ud i verden," tilføjer hun.

Investeringerne i obligationer er derimod gået den anden vej, viser undersøgelsen.

Frem til 2018 er der på obligationssiden sket et skifte til fordel for investeringsfonde, der investerer i danske obligationer, samtidig med at der er sket et frasalg af investeringsfonde med fokus på udenlandske obligationer.

I de første fem måneder af i år tager fonde med udenlandske obligationer dog lidt revanche med et nettokøb på 8,7 mia. kr.

Bankers indtægter fra danskeres investeringsbeviser er under pres 

Private investorer købte stort ind af investeringsfonde i årets første måneder 

Mere fra FinansWatch

Pensionister i pengenød - her er hele artikelserien

I en stribe artikler har FinansWatch sat spot på det faktum, at landets pensionister og pensionselskaber på vidt forskellig vis håndterer en situation, hvor markedsrenteprodukterne er hårdt udfordrede og vil levere markant lavere udbetalinger end tidligere. Få overblikket her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs