FinansWatch

Fusionsbølge blandt kapitalforvaltere rammer Simcorp

Aktien i det danske itselskab falder efter udmelding fra CEO om, at konsolideringsbølge blandt kapitalforvaltere giver tilbageholdenhed på køb af selskabets produkter.

Klaus Holse | Foto: PR/Simcorp

Aktien i Simcorp er mandag under pres, efter at selskabets administrerende direktør, Klaus Holse, over for Bloomberg News har givet udtryk for, at en konsolideringsbølge blandt kapitalforvaltere giver tilbageholdenhed omkring køb af selskabets produkter.

"Der foregår en masse fusioner og opkøb. Det har formentlig været det mest hektiske år hidtil, og vi er endnu tidligt på året."

"Nogle af de firmaer, vi taler med, tror, at de bliver køberen, men tingene kan hurtigt ændre sig, og to måneder senere kan det ende med at være dem, som bliver købt op," siger Klaus Holse til Bloomberg News.

Det betyder ifølge Holse, at kunderne "ikke nødvendigvis investerer i nye systemer".

På den positive side bemærker han dog, at Simcorps produkt ofte fastholdes som den fortsættende software, når to kapitalforvaltere slår spalterne sammen, og hvor den ene i forvejen havde implementeret selskabets løsning.

Og mens salget til kapitalforvaltere er blevet påvirket af opkøbsaktiviteten, så har selskabet formået at kompensere med et stigende salg til pensionsfonde og forsikringsselskaber, som har taget kapitalforvaltningen "in-house" og derfor skal investere i software til håndtering af transaktioner og porteføljestyring.

Mandag ved 11-tiden er Simcorp-aktien faldet 5,3 pct. til 603 kr.

Mere fra FinansWatch

Klarna tavs om stor spareplan

Hverken i Danmark, Norge eller på hovedkontoret i Sverige er der svar at hente om, hvordan Klarnas spareplan vil ramme fintech-selskabets afdelinger.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs