FinansWatch

Saxo Bank-chef gør op med uforsonlige politiske udmeldinger: "Vi skal kigge på, hvad der binder danskere sammen"

FW PODCAST: Saxo Bank vil have langt flere almindelige investorer i kundebasen. Strategien indebærer også et farvel til tidligere tiders bastante, politiske udmeldinger, fortæller topchef Kim Fournais i ny podcast.

Kim Fournais | Foto: Jan Bjarke Mindegaard

Genoptryk af filosoffen Ayn Rands hovedværk "Atlas Shrugged", millionstøtte til Liberal Alliance og talrige kronikker og interviews om behovet for mere individuel frihed og markant lavere skat i Danmark.

Det var dengang.

Saxo Banks medstifter og i dag enerådig CEO, Kim Fournais, vil i dag hellere tale om sammenhængskraften i det danske samfund og om behovet for at gøre noget for miljøet og klimaet. Og det gør han i den seneste udgave af FinansWatchs podcast-serie.

Værdifællesskabet med den amerikanske, liberale filosof Ayn Rand, der hyldede den produktives ret til at udfolde sig frit, er der bestemt stadig. Men han er blevet markant rundere i de skarpe politiske udmeldinger med årene.

"Der er rigtig mange mennesker i den her verden, som gør alt for at polarisere og stille sig helt ud på barikaderne, hvor man mister muligheden for at føre en dialog. Det har jeg ikke noget ønske om," siger han og fortsætter:

"Jeg elsker Kongeriget. Det har jeg altid gjort. Jeg bor her og har ikke nogen ønsker om at flytte ud og har aldrig overvejet det. Danmark betyder rigtig meget for mig. Jeg synes, vi har et fuldstændigt fantastisk land. Men selvfølgelig kan det blive endnu bedre. Jeg synes, vi skal kigge ikke så meget på forskellene, men på, hvad der binder danskere sammen. Det er heldigvis langt de fleste ting," siger han.

"Det er åbenlyst, at der i den her verden er mangel på win-win og på, at vi kommer hinanden lidt nærmere. Det med hele tiden at grave skel mellem mennesker. Der må jeg nok indrømme, at her på mine lidt ældre år, det tror jeg simpelthen ikke er vejen frem. Med alderen kommer der nok også en lidt selvindsigt. Og jeg har ikke det samme behov for at melde så markant og så uforsonligt ud, som nogen nok har opfattet det," siger Kim Fournais.

Hør, hvad Ayn Rand betyder for ham i dag, og hvorfor han meget hellere vil tale om Saxo Bank og de nye muligheder, danskere har for også gennem investeringer at ændre på for eksempel klimaet og miljøet.

Download og hør hele udsendelsen på iTunes Spotify eller Google Podcast.

Du kan også lytte med i afspilleren her:

Mere fra FinansWatch

Spar Nord udsteder kapital for 500 mio. kr.

Spar Nord er nået til enighed med en række professionelle investorer om udstedelse af tier 2-kapital. Obligationerne udstedes med Nykredit og Spar Nord som Joint Bookrunners.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs