FinansWatch

Kim Fournais varsler omkalfatring i Saxo Bank: Ny strategi skal bringe væksten tilbage

FW PODCAST: Efter Lars Seiers og kapitalfonden TPG Capitals exit har Saxo Bank med Kim Fournais i spidsen sat alle sejl til for at blive den foretrukne forbindelse mellem almindelige investorer og de finansielle markeder.

Kim Fournais i FW Podcast | Foto: Jan Bjarke Mindegaard

Han taler stadig hurtigt og længe og med sin sædvanlige smittende entusiasme, når emnet er de ekstremt aktive spekulanter, der i bund og grund har udgjort Saxo Banks væsentligste kilde til indtjening – og historisk også til væksten.

Men Kim Fournais har som enerådig CEO og med fuld opbakning fra aktionærkredsen endelig fået frie hænder til sin store vision: Adgangen til de finansielle markeder skal demokratiseres.

Den fremtidige vækst skal høstes ved at hæve antallet af kunder – helt almindelige opsparingskunder – markant. Selv om traderne stadig skal serviceres, er det masserne og ikke feinschmeckerne, Saxo Bank vil satse på i fremtiden. Det fortæller Kim Fournais i denne udgave af FW Podcast.

"Der er måske 10.000 til 50.000 gange flere investorer, end der er tradere. En gennemsnitlig dansk familie har 2 mio. kr. i pensionsopsparing. I Danmark er der altså omkring 4400 mia. kr. i alt. Det er mange penge. Og her er vi relevante, da vi er billige og har en fantastisk platform," fortæller Kim Fournais.

Men én ting er at sidde på et hjørnekontor og træffe beslutninger om fremtiden og strategien. Noget helt andet er forandringen, det kræver af bankens sejlivede image hos de selv samme investorer som en noget utraditionel bank, som nogle forbinder måske stadig mest Saxo Bank med et cykelhold.

Download og hør hele udsendelsen på iTunes Spotify eller Google Podcast.

Du kan også lytte med i afspilleren her:

 

Saxo Bank-chef gør op med uforsonlige politiske udmeldinger: "Vi skal kigge på, hvad der binder danskere sammen"

Saxo Bank sænker priser i jagten på investor-kunder

Saxo: Der er nemmere adgang til partnere efter banksalg

Mere fra FinansWatch

PFA bygger Danmarks højeste træhus

På samme måde som en Formel 1-bil agerer prøveklud for teknologi til fremtidens personbiler, skal kontorbyggeriet ”Træ” i Aarhus vise vejen frem for klimavenlige byggeløsninger, siger ejendomsdirektør Michael Bruhn fra PFA. Byggeriet omfatter et træhus på 20 etager.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs