FinansWatch

Finanstilsynet udsteder påbud og påtale til investeringsselskab

Et internationalt investeringsselskab har indberettet forkert om sine kortepositioner i danske børsnoterede aktier, og det udløser et påbud og en påtale fra Finanstilsynet.

Foto: /ritzau/Lars Krabbe

Finanstilsynet har mandag givet investeringsselskabet Squarepoint Ops LLC et påbud og en påtale. Det sker, efter at selskabet i marts selv kontaktede tilsynet og oplyste, at der var fejl i selskabets indberetninger af korte nettopositioner i danske børsnoterede selskabers aktiekapital.

Reglerne kræver, at aktører skal opgøre deres korte nettopositioner ved midnat på den handelsdag, hvor positionerne er opnået. Og hvis den korte nettoposition er på mindst 0,5 pct. af det noterede selskabs aktiekapital, vil den blive offentliggjort på Finanstilsynets hjemmeside. Er den korte nettoposition under 0,2 pct., skal den blot nedflages i Finanstilsynets indberetningssystem.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Ny direktør vil ikke have ret, bare fordi hun er chef: "Det bedste argument bør vinde"

Efter små tre år i Microsoft Danmark vinker Anne Marie Kindberg farvel for i stedet at blive kommerciel direktør hos fintech-virksomheden Lunar fra 1. februar. De første dage skal hun formentlig lytte lidt mere, end hun skal tale, og så ser hun frem til at blive en del af en virksomhed, der ifølge hende kommer til at revolutionere bankbranchen, som vi kender den.

Tribal-banker vinder frem

Neobanker, hvor kundebase og formål er drevet af markører som etnicitet, politisk tilhørsforhold eller klima, vinder frem i Tyskland, USA og Storbritannien.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs