FinansWatch

Billig investeringsform uden bankrådgivning hitter

Flere fravælger bankers dyre investeringsfonde og sætter opsparing i passive fonde, hvor investeringer passer sig selv.

Foto: /ritzau/Jens Henrik Daugaard/arkiv

Det er garanteret dyrt og måske endda en dårlig forretning. Alligevel følger de fleste af os blindt bankens anbefalinger og placerer vores sparepenge i en af deres aktive investeringsfonde, hvor banken bestemmer, hvilke aktier du skal investere i.

Det skriver Politiken lørdag.

Alternativet er de såkaldte passive investeringsfonde, som også udbydes i flere pengeinstitutter. Her bliver dine penge placeret i et større antal aktier, der er valgt og fordelt på forhånd, og hvor dit afkast følger den almindelige markedsudvikling – uden at rådgivere og banker blander sig i forretningen. Derfor er det langt billigere og ofte en bedre investering.

Den fidus har flere danskere opdaget; de vælger nu de aktive bankbestyrede fonde fra til fordel for de passive, der passer sig selv.

Fra 2016 til udgangen af 2018 er de passive fondes andel af opsparingen i danske investeringsforeninger mere end fordoblet fra knap 6 til 13 pct.

"Jeg er sikker på, at disse fonde nu har fået deres gennembrud herhjemme. Og jeg tror ikke, at markedsandelen på 13 pct. er loftet," siger Carsten Tanggaard til Politiken.

Han er professor i økonomi ved Aarhus Universitet og formand for regeringens penge- og pensionspanel, og han glæder sig over den voksende interesse for de billige investeringsformer.

(Denne artikel er videreformidlet af Ritzaus Bureau på vegne af Politiken.).

Kapitaludfordrer tænkte på at give op: Nu jagter man massiv vækst på marked med June, Nora og Munnypot

Millennials får penge mellem hænderne og kræver handling

Finanstilsynet søger opgør med potentiel dobbeltrolle i pensionsselskaber

Mere fra FinansWatch

SEB satser på børsmarkedet i kampen om storkunder

Den danske del af storbanken SEB vender nu øjet mod markedet for kapitalrejsning. Det såkaldte ECM-marked ligger naturligt til bankens strategi om at kunne hjælpe storkunder med alle finansielle behov, vurderer den danske landechef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs