FinansWatch

Blackrock: Investorer har ikke råd til at ignorere klimaforandringer

Verdens største kapitalforvalter, Blackrock, advarer investorer om, at de "ikke har råd" til at ignorere de forandringer, som klimaændringerne vil påføre verdensøkonomien. Det skriver The Telegraph.

Foto: Lucas Jackson/REUTERS/Ritzau Scanpix

Blackrock, der forvalter aktiver for mere end 6000 mia. dollar - svarende til næsten 40.000 mia. kr., slår nu alarm over de overhængende farer, som de miljømæssige skader vil forårsage både selskaber og markederne.

I en undersøgelse af konsekvenserne for USA's økonomi i forbindelse med klimaændringerne, som kapitalforvaltningen har ladet fremføre, fremgår det, at de årlige omkostninger for USA vil ligge i niveauet 0,5 til 1 pct. af landets bruttonationalprodukt i 2060, hvis ikke drastiske midler tages i brug.

Farerne tæller blandt andet stigende vandstand, der i 2080 kan forårsage skader for op mod 73 mia. dollar på New York Citys ejendomme, samt energiomkostninger på op mod 1 pct. af det lokale bruttonationalprodukt ved nedkøling af bygninger i de varmeste regioner i delstaten Arizona.

"Målrettede indgreb for at begrænse kulstofudledningen kan afbøde skaderne," siger Richard Turnil, der er øverste investeringsstrateg i Blackrock, til The Telegraph.

Han tilføjer, at klimaforandringerne - selv med indgreb - i stigende grad vil være en risiko, som "investorer ikke har råd til at ignorere".

Mere fra FinansWatch

Finanstilsynet langer flere påbud ud til PFA

Inspektion i 2020 har resulteret i en stribe påbud fra Finanstilsynet til PFA. Ifølge topchef har pensionsselskabet enten allerede rettet op på de områder, som Finanstilsynet har rettet kritisk fokus på, eller er i gang med det.

Rådgiver: Provisionsforbuddet fungerer ikke i Danmark

Provisionsforbuddet fungerer ikke i Danmark, fordi det i vid udstrækning er banker, der ejer investeringsforeningerne, mener investeringsrådgiver Nikolaj Holdt Mikkelsen. Han ser frem til, at Finanstilsynet vil undersøge området.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs