FinansWatch

Sparinvest: Obligationsinvestorer bruger ikke deres indflydelse

Mange obligationsinvestorer taler meget om aktivt ejerskab, men kun få bruger reelt deres indflydelse, lyder det fra analytiker og porteføljeforvalter hos kapitalforvalteren Sparinvest.

Sparinvests Thomas Bjørn Jensen, senior porteføljeforvalter, og analytiker Antonia Draghici | Foto: PR

Det lyder godt at sige, at man som investor i virksomhedsobligationer vil påvirke låntageren i en positiv retning. Men realiteten er, at kun få bruger deres indflydelse.

Det er i hvert fald, hvad Sparinvests senior porteføljeforvalter Thomas Bjørn Jensen og analytiker Antonia Draghici er kommet frem til i nyt diskussionspapir, som de har fortalt om til FinansWatchs søstermedie AMWatch.

"Når man kradser lidt i overfladen, er der så mange definitioner på, hvordan man er en aktiv ejer, og til hvilken udstrækning investeringsforvaltere rent faktisk gør det," fortæller Thomas Bjørn Jensen til AMWatch.

Mere fra FinansWatch

Pensionister i pengenød - her er hele artikelserien

I en stribe artikler har FinansWatch sat spot på det faktum, at landets pensionister og pensionselskaber på vidt forskellig vis håndterer en situation, hvor markedsrenteprodukterne er hårdt udfordrede og vil levere markant lavere udbetalinger end tidligere. Få overblikket her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs