FinansWatch

Danske topcehefer presses til øget fokus på bæredygtighed

Skal man tro den danske børselite selv, så bliver 2019 året, hvor bæredygtighed for alvor rykker ind på ledelsesgangene.

Cees ’t Hart, ad. direktør for Carlsberg. | Foto: PR-billede/Carlsberg

At opføre sig miljømæssigt og socialt ansvarligt er rykket øverst op i planerne i landets største børsnoterede virksomheder. Det viser en rundspørge blandt 24 selskaber i det førende danske eliteindeks, skriver Finans.

Efterspørgslen på bæredygtige løsninger stiger og skaber ifølge virksomhederne grobund for alt fra flere økologiske og plantebaserede fødevarer til flere svanemærkede investeringsforeninger, mere vedvarende energi og mindre plasticemballage.Det er netop pres fra omverdenen, der får de store børsnoterede danske virksomheder til at skærpe fokus på bæredygtighed, mener professor på CBS Andreas Rasche.

"Der et større pres fra politisk side om, at virksomhederne har tydelige interne regelsæt for ansvar og etik. Derudover er der særligt for de børsnoterede virksomheder et stigende pres fra investorer, der efterspørger mere transparent og troværdig data om hele deres værdikæde," siger han til Finans.

Hvordan virksomhederne konkret vil øge deres fokus, varierer, men flere ser den grønne bølge som en forretningsmulighed.

"Generelt tror jeg på, at en god forretning er en bæredygtig forretning. Vores stærke finansielle resultat sammen med vores øgede fokus på bæredygtighed viser netop, at der ikke behøver at være en modsætning mellem de to,"siger topchef i Carlsberg Cees ’t Hart til Finans.

(Denne artikel er videreformidlet af Ritzaus Bureau på vegne af Finans.)

Startup satser på grønt pensionsalternativ: "Vi vil presse citronen så meget vi kan" 

Danskerne forventer adgang til etiske investeringer hos pensionskasser og banker 

Mere fra FinansWatch

Nets vil sælge MitID og NemID

Nets vil være europamester i betalinger, og det betyder, at man vil sælge et andet forretningsområde: Det der står for driften af MitID og NemID. Betalingsvirksomheden er ved at afsøge markedet for en potentiel køber. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs