Smilene er stivnet i mange nye børsselskaber

Kun få selskaber, der er blevet børsnoteret i Danmark i 2017 og 2018, ligger i dag højere, end da de blev noteret, viser ny opgørelse.
Foto: Ritzau Scanpix
Foto: Ritzau Scanpix
RITZAU FINANS

Kun fire af de 13 selskaber, som blev noteret på fondsbørsen i 2017 og 2018, kan fremvise en aktiekurs, som er højere end den, de blev noteret til. Resten er faldet.

Det skriver Jyllands-Posten Erhverv.

Vinderne blandt de nynoterede børsselskaber er robotter og it-selskaber som Netcompany og Seluxit. Derudover har bølgen af mindre selskaber, der er skyllet ind over det danske marked de seneste år, skuffet.

Børsbølgen er dog ved at aftage, vurderer aktiechef i Formuepleje Otto Friedrichsen.

"Vi har set en lang række børsnoteringer, fordi der har været et vindue. Investorerne har haft en appetit på de her selskaber, men den usikkerhed en markedsudvikling som i fjerde kvartal 2018 giver, sender nok mange mod mere sikre kort end dem, man har set. Investorerne bliver fremadrettet mere selektive, vil jeg mene," siger Otto Friedrichsen til Jyllands-Posten Erhverv.

Otto Friedrichsen påpeger desuden, at de seneste års mindre noteringer primært har været rettet mod mindre private investorer og ikke institutionelle investorer som Formuepleje, der kræver en risikopræmie for aktiernes ofte manglende likviditet.

Del artikel

Relaterede artikler:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også