FinansWatch

Schweizisk finanshus får kurssmæk efter regnskabsskuffelse

Det schweiziske finanshus Julius Bear falder fra børsåbning mandag morgen, efter at selskabet har præsenteret et skuffende regnskab for 2018.

Foto: Colourbox

Finanshuset neddrosler i regnskabet sine forventninger på mellemlagt sigt og starter et program til reduktion af omkostningerne.

Før skat landede Julius Bear for året et resultat på 977 mio. schweizerfranc, svarende til ca. 6,4 mia. kr., mens der til sammenligning var ventet 1,02 mia. schweizerfranc ifølge estimater fra Bloomberg.

"Julius Bear afsluttede 2018 med stabilt overskud og med en robust tilførsel af midler til forvaltning - og det gjorde vi i et miljø, der var udfordrende for hele industrien. Vi fortsætter med at udføre strategiske investeringer i vækst, og vi har igangsat et strukturelt omkostningsreduktionsprogram til at absorbere udsving i omsætningen fra potentiel modvind på markedet over den korte til mellemlange periode," siger selskabets administrerende direktør, Bernhard Hodler, i regnskabet.

Aktiver kunder kapitalforvaltning faldt 2 pct. til 382 mia. schweizerfranc, da tilførsel af nye midler for 17 mia. schweizerfranc blev mere end udlignet af faldende aktivværdier som følge af faldet på de globale aktiemarkeder.

Analytikerne havde til sammenligning estimeret aktiver under kapitalforvaltning for ca. 398 mia. schweizerfranc.

Julius Bear oplyser desuden, at det på mellemlang sigt nu venter en overskudsmargin på 25-28 basispoint mod tidligere over 30, og at det vil mindske sine udgifter med 100 mio. schweizerfranc om året.

Mandag formiddag kl. 10.20 falder aktien 4,4 pct. til 37,84 euro.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs