FinansWatch

Private equity-investor advarer: Professionelle investorers dominans hæmmer innovation og udvikling

Den svenske forfatter og private equity-investor Björn Weigel mener, at institutionelle investorer er med til at hæmme innovation og udvikling. Det skriver Finans.

Foto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix

Pensions- og investeringsfonde ønsker vækst, men samtidig ønsker de ikke, at deres investeringer udkonkurrerer alle andre i samme branche. Og dermed har kapitalismen spillet fallit, lyder det fra den svenske forfatter, private equity investor og rådgiver Björn Weigel, som ifølge Finans godt kan lide at provokere.

"Kapitalismen er blevet grå og ejeren usynlig. De mange fonde ejer aktier i konkurrerende virksomheder. De har ingen interesse i, at virksomhed A skal smadre markedet, for de har også aktier i tre andre store virksomheder fra samme branche. Vi er nødt til at sende magten tilbage til entreprenører og kapitalister, hvis vi vil se innovation og udvikling," siger Björn Weigel til Finans, der i sidste uge mødte ham, da han var i København i forbindelse med Skagen Fondenes Nytårskonference.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Fagboss indkalder til krisemøde for at ”afklare forhold” om privatliv

Hovedbestyrelsen i 3F er lørdag blevet indkaldt til et krisemøde af formand Per Christensen, efter at B.T. fredag aften kunne fortælle, at fagbossen har levet et dobbeltliv. Per Christensen, der har tunge bestyrelsesposter i finanssektoren, skal blandt andet forklare, om han har brugt ressourcer fra forbundet på at dække over sit dobbeltliv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs