FinansWatch

Kapitalflugt for 143 mia. dollar fra aktiv-fonde i USA i december

Særligt de aktivt forvaltede obligationsfonde var ramt af de markante kapitaludstrømninger.

Foto: Colourbox

Aktivt forvaltede investeringsfonde i USA oplevede i december en rekordudstrømning på 143 mia. dollar, hvor mange nervøse investorer foretrak billigere passive investeringer i stedet.

Det skriver Financial Times.

Ifølge dataselskabet Morningstar oplevede de amerikanske aktiv-fonde udstrømninger for 300 mia. dollar i løbet af hele 2018.

Særligt de aktivt forvaltede obligationsfonde var ramt af de markante kapitaludstrømninger, da investorer, som var bekymrede for stigende renter, i stedet valgte at flytte deres midler over i kortere løbende fonde.

Der er en trend, som ifølge Morningstar kom de passive investeringer til gode.

Alene de mellemlange, aktive amerikanske obligationsfonde havde en pengeudstrømning på 17 mia. dollar i december.

"Indtil fjerde kvartal havde aktivt forvaltede obligationsfonde været mere konkurrencedygtige og havde oplevet indstrømninger, men mange af disse fonde investerer for eksempel i højforrentede obligationer og banklån og tager større kreditrisici end de passive investeringsfonde," siger analytiker i Morningstar Kevin McDevitt til Financial Times.

Og i december valgte investorerne altså at reducere de risici og placere midlerne i mere sikre papirer med høj kvalitet og kort løbetid.

De passivt forvaltede investeringsfonde i USA havde i 2018 indstrømninger af 458 mia. dollar efter en rekordindstrømning i 2017 på 663 mia. dollar.

 

/ritzau/FINANS

Pensionskæmpe fraråder passive fonde: "Det strider mod vores investeringsfilosofi" 

Pensionsmæglers omstridte investeringsfond havde fart på i 2018 

Mere fra FinansWatch

Analyse: Var bankerne grådige eller var de negative renter direkte ulovlige?

Erhvervsminister Simon Kollerup kaldte bankerne for grådige. Men lod dog forstå, at de negative renter ikke var ulovlige. Nu varsler ministerens egen vagthund, Forbrugerombudsmanden, en retssag mod Jyske Bank. Med så megen forvirring er der behov for en juridisk dom om retstilstanden, skriver FinansWatch’ analytiker Jens Chr. Hansen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs