Dansk finanskvinde involveret i opsigtsvækkende sag om sexchikane i London

En ung dansk finanskvinde har indledt en retssag om sexchikane mod en stor australsk kapitalfond, som hun har arbejdet for i London. Samtidig har hun oprettet en forening til at hjælpe andre med at føre lignende sager.
Foto: Madison International Realty/PR
Foto: Madison International Realty/PR

En dansk kvinde i Londons finansdistrikt er blevet centrum i en sag om sexchikane, som er blevet beskrevet detaljeret i de britiske medier.

Der er tale om den 27-årige Nathalie Abildgaard, som i 2016 begyndte at arbejde som analytiker i City of London for den australske kapitalforvalter IFM Investors, der har omkring 52 mia. pund, svarende til 435 mia. kr., under forvaltning.

Hun forlod dog firmaet efter en oplevelse til en fest i Madrid, hvor hun og kollegerne fejrede en succesfuld handel. Til festen inviterede hendes chef, den 50-årige Frederic Michel-Verdier, hende op på hans hotelværelse, så de "kunne have det sjovt."

Desuden skulle han ifølge Sunday Times have sagt, at "hvis jeg var 20 år yngre, ville jeg have været helt over dig." Senere sendte han hende også sms'er med hans værelsesnummer og smilende emojis.

Afviser anklager

Frederic Michel-Verdier, der er gift, har afvist anklagerne.

Ifølge Michel-Verdier, der har titel af executive director i selskabet, kan han ikke huske at have sendt beskederne, men han har forklaret, at han havde fået meget at drikke i løbet af aftenen.

Han anerkender dog, at han muligvis er kommet med "nogle dårlige vittigheder", men at han ikke havde intentioner om at gøre "noget forkert."

Foto: LinkedIn
Foto: LinkedIn
 

Nathalie Abildgaard

Nathalie Abildgaard forlod IFM Investors en måned efter natten i Madrid. Ifølge Sunday Times havde hun planlagt at stoppe senere på året for at få en bonus.

Hun spurgte IFM Investors, om selskabet kunne betale hende en procentdel af hendes bonus for den tid, hun havde arbejdet hos selskabet, men det blev afvist.

Ifølge kapitalforvalteren var Abildgaards episode med chefen ikke "af en sådan karakter, at den havde presset Nathalie til at sige op," refererer de britiske medier.

Selskabet forklarede, at man havde undersøgt anklagerne mod Frederic Michel-Verdier, da hun forlod firmaet. Her kom selskabet frem til, at han havde forbrudt sig mod selskabets retningslinjer, og at han derfor mistede sin bonus.

Men jobbet beholdt han, eftersom IFM Investors ikke mente, at man kunne konkludere, at der havde været "uønskede mundtlige eller fysiske tilnærmelser."

Har oprettet fond

Anklagerne er nu en del af en retssag mellem Nathalie Abildgaard og IFM Investors, som er for retten i London i disse dage.

Ifølge de britiske medier ender de fleste sager om chikane i Londons finansdistrikt med forlig, hvor ofrene ofte for et beløb underskriver en tavshedserklæring.

Til Sunday Times har Nathalie Abildgaard udtalt, at sagen allerede har været dyr for hende, eftersom hun allerede har brugt 50.000 pund, ca. 420.000 kr., og forventer at bruge samlet 75.000 pund, ca. 630.000 kr. 

"Advokatfirmaerne er gode til skrue omkostningerne op. Det bliver en David mod Goliat-kamp," siger hun til avisen.

I forbindelse med sagen har hun oprettet en velgørenhedsfond, der skal hjælpe folk, der har været udsat for diskrimination på deres arbejdsplads, med at tage deres sager i retten.

Fonden med navnet Legal Aid for Business Diversity blev lanceret forleden. I en udtalelse i forbindelse med oprettelsen af fonden udtaler Nathalie Abildgaard, at hun håber, at hendes sag "kan hjælpe med at øge opmærksomheden om de emner, som ansatte oplever, når de kommer med anklager mod ressourcestærke arbejdsgivere og forhåbentlig kan være en opmuntring for andre, som har oplevet diskrimination på deres arbejdsplads."

FinansWatch har været i kontakt med Nathalie Abildgaard, som på nuværende tidspunkt ikke ønsker at udtale sig om sagen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også