Avis: 2018 er det dårligste globale år for aktier siden finanskrisen

Året i år har ifølge Berlingske været det dårligste globale aktieår siden finanskrisen. "2018 var et år, hvor rigtig mange ting ændrede sig," siger seniorstrateg hos Nordea til avisen.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

2018 har været det dårligste globale år for aktier siden finanskrisen i 2008 ifølge Berlingske.

De globale aktier er ifølge avisen faldet med lidt over 10 pct. i år. Man skal helt tilbage til finanskrisen og 2008 for at finde et dårligere år, hvor MSCI World-indekset dengang faldt med 42 pct., skriver avisen.

"2018 var et år, hvor rigtig mange ting ændrede sig. Hele det synkrone opsving, vi oplevede i verdensøkonomien i 2017, var i den grad ikke det samme, da vi gik ind i 2018. Og så begyndte centralbankerne i højere grad at trække likviditeten til sig og stramme pengepolitikken," siger Nordeas seniorstrateg Andreas Østerheden til Berlingske om udviklingen i år.

For det danske C25 indeks har faldet på 12 pct. i år været det største siden 2011, skriver Berlingske. Faldet i år har ifølge avisen været størst for det kinesiske CSI 300-indeks, der er faldet med 24 pct. Børsmarkeder i Brasilien, Rusland og Indien kommer omvendt ud af året med stigninger ifølge Berlingskes opgørelse, der viser afkast på børserne frem til 20. december i år.

Sådan gik det de danske finansaktier i 2018

Jyske Bank: Britisk hedgefond reducerer sats på kursfald

Nye ansigter træder ind i C25: Men effekterne er yderst begrænsede 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også