FinansWatch

Privatinvestorer kopierer hinanden i stor stil

Såkaldt copy trading, hvor private investorer kopierer særligt succesfulde investorer, vinder i stigende grad frem. En professor advarer ifølge Finans om risikoen for manipulation.

Foto: /ritzau/Finn Frandsen/

Private investorer er i stigende grad begyndt at følge direkte i fodsporene på andre investorer, som oplever stor succes med sine handler på for eksempel aktiemarkedet. Men en professor advarer om faren ved den tendens.

Det skriver Finans.

Verdens største platform for social og copy trading, eToro, med over 9 mio. globale brugere fik i 2018 en dansk side, mens debatfora og investeringsgrupper på sociale medier vinder frem, skriver mediet.

Herhjemme er tendensen ikke så udtalt endnu, men 35.000 danskere har for eksmepel meldt sig ind i Nordnets debatforum Shareville, hvor de blandt andet kan se andre folks porteføljesammensætning i realtid, siger landechef Anne Buchardt.

Nordnet har dog ikke planer om at tilbyde automatisk copy trading, hvor de gode investorer aflønnes, når deres følgere handler lige som dem - en mulighed som NPInvestor tilbyder.

Carsten Tanggaard, der er professor ved Aarhus Universitet og formand for Penge- og Pensionspanelet, er bekymret over udviklingen.

"Copy trading i mindre aktier vil uden tvivl kunne presse kursen op. Det er som pyramidespil, hvor den øverste i pyramiden får en indtægt, mens de nederste løber risikoen," siger han til Finans.

Mere fra FinansWatch

Ny direktør vil ikke have ret, bare fordi hun er chef: "Det bedste argument bør vinde"

Efter små tre år i Microsoft Danmark vinker Anne Marie Kindberg farvel for i stedet at blive kommerciel direktør hos fintech-virksomheden Lunar fra 1. februar. De første dage skal hun formentlig lytte lidt mere, end hun skal tale, og så ser hun frem til at blive en del af en virksomhed, der ifølge hende kommer til at revolutionere bankbranchen, som vi kender den.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs