FinansWatch

Pensiondanmark køber Aarhus-ejendom til 175 mio. kr.

Pensionskassen overtager det nyopførte Frederiks Plads Company House i Aarhus af NCC Property Development.

Foto: PR-visualisering

Pensiondanmark, der netop har købt hotelbyggeri i Kolding, fortsætter sit jyske investeringstogt. Denne gang i Aarhus, hvor pensionsselskabet overtager Frederiks Plads Company House til en pris af 175 mio. kr., oplyser selskabet.

"Ejendommen er beliggende i det nye Frederiks Plads kvarter - det nye Business District centralt i Aarhus tæt på stationen, havnen og i gåafstand til Midtbyen. Naboen bliver Danske Banks nye domicil i Aarhus. Frederiks Plads bliver etableret som blandet erhverv og boliger med et torv i midten med plads til cafeer og restauranter. Pladsen kommer til at forbinde Midtbyen til Sydhavnen via den planlagte Highline på det gamle godsbanespor," skriver Pensiondanmark.

Ejendommen, der er nyopført i 2018 efter NCC's Company House-koncept, forventes at blive bæredygtighedscertificeret efter DGNB-standarden i kategorien guld. Pensiondanmark ejer i forvejen Gladsaxe Company House og Skejby Company House.

"Vi er glade for at overtage denne erhvervsejendom. Der er tale om en moderne, fleksibel og velbeliggende ejendom i et nyt attraktivt kvarter centralt i Aarhus, der vil binde Midtbyen og havnearealerne, der er under udvikling, sammen på en helt anden måde end hidtil. Med en solid ankerlejer på en lang lejekontrakt forventer vi, at investeringen vil give medlemmerne gode afkast mange år frem," siger adm. direktør Torben Möger Pedersen, Pensiondanmark, i meddelelsen.

Der er p.t. tre lejere i bygningen. Horten Advokater er ankerlejer og derudover er softwarevirksomheden SAS Institute og inkassofirmaet Alektum Group lejer.

"Med Frederiks Plads har NCC spillet en aktiv rolle i at udvikle og etablere et helt nyt område i hjertet af Aarhus, der med en kombination af store opholdsarealer og åbne passager skaber synergi og sammenhæng til resten af byen. Frederiks Plads Company House er et godt eksempel på en erhvervsejendom, der fremstår som en værdi-skabende del af det omgivende bymiljø og er attraktiv for såvel lejere som investor," siger adm. direktør Ole Faurby, NCC Property Development Danmark, i meddelelsen.

Denne artikel er leveret af vores søstersite EjendomsWatch.

Tyske lejere frygter PFA som ny ejer af deres ejendomme

Pensiondanmark køber kontorejendommen for knap 100 mio. kr. 

Ny hotelkæde indtager København og går efter mindst 1000 værelser 

Mere fra FinansWatch

ATP og Mærsk-ejer satser stort på aarhusiansk jordvarmeanlæg

Landets største pensionspengekasse, ATP, gør nu klar til at investere i at hente vedvarende energi op af jordens indre. Sammen med energiselskabet NRGI og A.P. Møller Holding bliver ATP medejer af selskabet Innargi, der skal etablere et geotermisk anlæg under jorden i Aarhus.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs