FinansWatch

Danske statsobligationer lander uden for topfem på bæredygtighedsliste

En kapitalforvalter har udarbejdet en ny ratingliste for statsobligationer baseret på såkaldte ESG-kriterier. Danske statsobligationer halter efter blandt andet spanske, skriver Børsen.

Kapitalforvalteren Insight Investment, der er en del af BNY Mellon IM, har rangeret 186 landes statsobligationer ud fra landenes performance inden for ESG – det vil sige miljø-, sociale og ledelsesmæssige forhold. Danske statsobligationer er med i toppen, men ikke blandt de fem øverste, skriver Børsen.

Ifølge avisen vurderer Insight Investments model både landenes generelle ESG-performance, men den tager også højde for, hvad der betegnes som "ESG-momentum." Her gives der således point ud fra udviklingen af landenes ESG-performance de seneste seks år. Modellen forklares dog ikke i detaljer.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Sorte selskaber bag pensionsbranchens grønne milliarder

Flere pensionsselskaber har talt olieselskaber som BP, Shell og Halliburton med i de 248 mia. kr., branchen har meldt ind som "grønne investeringer" til regeringens klimapartnerskab for finanssektoren. "Vanvittigt," lyder det fra kritiker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs