FinansWatch

Investorløsning til private udskydes et år

Danske privatinvestorer må endnu engang udskyde drømmen om at investere i billige ETF-fonde, oplyser Skatteministeriet til Jyllands-Posten.

Foto: /ritzau scanpix/Søren Bidstrup

Der vil gå yderligere et år, før Skatteministeriet bliver klar til at håndtere og beskatte billige ETF-fonde som aktieindkomst i stedet for kapitalindkomst, skriver Finans.

Det skyldes blandt andet, at hvis forslaget bliver vedtaget før jul, vil det først træde i kraft fra 2020. Derudover er de tekniske systemer endnu ikke klar.

"Vi håber bestemt, at der kan findes en løsning inden 2020. Men ETF'er er meget relevante for danske investorer - skatteharmonisering eller ej. Flere og flere investerer i ETF'er gennem Saxo Bank. Det er meget positivt, da ETF'er er et billigt alternativ til de ofte alt for dyre danske investeringsforeninger," siger Philip Frijjs, der er ansvarlig for investorprodukter i Saxo Bank, til avisen.

Udfordringen med beskatning som kapitalindkomst i forhold til aktieindkomst består i, at man ved kapitalindkomst beskattes af urealiserede gevinster. Hvis en ETF-beholdning stiger kraftigt, skal privatpersonen betale skat af gevinsten, selvom den ikke er indkasseret ved et salg. Med almindelig beskatning af aktieindkomst betales kun skat af realiserede gevinster.

Minister kommer Forbrugerrådet Tænk halvt i møde i nyt lovforslag

Saxo Bank i investoroffensiv: Lancerer ny investerings-app til private danskere 

Mere fra FinansWatch

Fagboss indkalder til krisemøde for at ”afklare forhold” om privatliv

Hovedbestyrelsen i 3F er lørdag blevet indkaldt til et krisemøde af formand Per Christensen, efter at B.T. fredag aften kunne fortælle, at fagbossen har levet et dobbeltliv. Per Christensen, der har tunge bestyrelsesposter i finanssektoren, skal blandt andet forklare, om han har brugt ressourcer fra forbundet på at dække over sit dobbeltliv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs