Fredagens obligationer: Renten rejste sig efter brexit-uro

De toneangivende danske tiårige renter steg fredag med to basispoint, efter endt torsdag med fald.
af /ritzau/FINANS

Den danske toneangivende tiårige rente steg til 0,33 pct. fredag - 2 basispoint mere end torsdagens niveau, hvor renten dykkede med 5 basispoint. For en uge siden gik renten på weekend i 0,35 pct.

Også de europæiske renter lå til små stigninger, da handlen i Danmark lukkede.

Stemningen torsdag var præget af uro i Storbritannien, efter at flere ministre torsdag forlod premierminister Theresa Mays regering i protest mod udkastet til den brexit-aftale, regeringen har indgået.

Fredag har chefen for Den Europæiske Centralbank, ECB, Mario Draghi, fortalt, at til trods for et lavt niveau i den økonomiske vækst i eurozonen, så er det ikke noget, der får hånden til at ryste hos centralbanken.

I en tale i centralbankens hovedkvarter i Frankfurt sagde Mario Draghi, at der har været tale om en midlertidigt svag periode, og at væksten nok skal komme op i omdrejninger igen og fortsætte i fremtiden.

Onsdag viste tal fra Eurostat, at den økonomiske vækst i eurozonen var på 0,2 pct. i tredje kvartal i forhold til kvartalet før. Det var som ventet blandt økonomerne ifølge Bloomberg News og samtidig den svageste vækst i mere end fire år.

Eftermiddagens tal for den amerikanske industriproduktion steg mindre end ventet med 0,1 pct. mod de ventede 0,2 pct. i oktober på månedsbasis.

/ritzau/FINANS

Mexico hæver renten efter pres på pesoen 

Ratingbureau advarer om potentiel nedtur for virksomhedsobligationer 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også