FinansWatch

Store danske investorer kan være blevet brugt i udbyttesagen

Flere danske investorer låner aktier ud og kan på den måde uforvarendefasci have været med til at facilitere svindlen med udbytteskat.

Eric Pedersen, direktør i Investeringsforeningen Nordea Invest | Foto: PR

En række danske investorer kan være blevet brugt i den store europæiske svindelsag om udbytteskat, hvor flere stater er blevet franarret i alt 410 mio. kr. Det er sket ved, at svindlerne i mange år lånte aktier af de danske investorer. Det er dog uvist, i hvilket omfang aktierne er blevet brugt ulovligt. Det skriver Berlingske.

"Vi har aldrig haft en konkret mistanke om, at nogle af vores aktier er blevet brugt til skatteoptimering. Men i princippet kan man ikke være 100 pct. sikker på, hvad en aktie har været brugt til – det er altid svært at sikre sig fuldstændigt mod kriminalitet," siger Eric Pedersen, direktør i Investeringsforeningen Nordea Invest.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Sampension mærker effekt af nye SUL-regler

Det er blevet nemmere for Sampension at konkurrere i markedet for firmapensioner, efter Finanstilsynet har indført nye regler om, at syge- og ulykkesforsikringer skal hvile i sig selv økonomisk.

SEB satser på børsmarkedet i kampen om storkunder

Den danske del af storbanken SEB vender nu øjet mod markedet for kapitalrejsning. Det såkaldte ECM-marked ligger naturligt til bankens strategi om at kunne hjælpe storkunder med alle finansielle behov, vurderer den danske landechef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs