FinansWatch

Analysehus giver positive aktieanbefalinger – men de er betalt af selskaberne selv

Ny lovgivning har resulteret i, at størstedelen af analysehuset Aktieinfos analyser er betalt af selskaberne selv, og samtidig indeholder de oftest en købsanbefaling. Det skriver Finans.

Foto: Richard Drew

Selv om Aktieinfo slår sig selv op som uvildig, så er størstedelen af de analyser, som analysehuset har foretaget siden begyndelsen af 2017, betalt af de selskaber, som analyserne handler om. Samtidig indeholder analyserne næsten altid en købs-anbefaling. Det skriver Finans, som har foretaget en gennemgang af de 106 analyser, som Aktieinfo har lavet i 2017 og 2018. Når virksomheden ikke betaler, så er halvdelen af analyserne i stedet negative eller neutrale, skriver Finans.

Mediet skriver, at Aktieinfo langt fra er alene om at tage sig betalt for at være positiv om en børsnoteret virksomhed. Ifølge Finans hænger det sammen med indførslen af de såkaldte Mifid II-regler. Pointen med indførelsen af Mifid-direktivet var at skabe større klarhed om, hvem der betaler analyserne, samt at finanshuse ikke lod kunder betale for analyser uden at fortælle dem det. Men reglerne har også betydet, at landets største banker i dag også sælger analyser betalt af virksomhederne selv.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

ATP og Mærsk-ejer satser stort på aarhusiansk jordvarmeanlæg

Landets største pensionspengekasse, ATP, gør nu klar til at investere i at hente vedvarende energi op af jordens indre. Sammen med energiselskabet NRGI og A.P. Møller Holding bliver ATP medejer af selskabet Innargi, der skal etablere et geotermisk anlæg under jorden i Aarhus.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs