FinansWatch

Advarsel: Kapitalfondes jagt på afkast kan koste pensionskunderne dyrt

Kapitalfonde svømmer i penge, og priserne på virksomheder er blevet så høje, at fondene i stigende grad handler med hinanden. Det betyder faretruende meget gæld, som kan koste dyrt, lyder advarslen.

Foto: Colourbox

Kommende pensionister risikerer en kedelig overraskelse, fordi danske pensionskasser hælder stadig flere penge i kapitalfonde i jagten på høje og stabile afkast. Det skriver Finans' e-avis.

Alt for mange penge jagter alt for få investeringer, og det har presset prisen på virksomheder op i et niveau, så det vil ramme det fremtidige afkast, lyder advarslen.

"Jeg tror, det bliver smertefuldt," siger amerikanske Dan Rasmussen, der bl.a. har arbejdet for kapitalfonden Bain Capital, til Finans' e-avis.

"Kapitalfondsmarkedet er blevet væsentligt større, og man kan blive bange for, at det begynder at blive for dyrt," siger Gert Nielsen, partner i pensionsmæglerfirmaet Bedstpension.

Henrik Nøhr Poulsen, chef for aktier og alternative investeringer i PFA Pension, siger til Finans' e-avis, at man som investor skal tage sig i agt.

Derfor mister Danmark førsteplads i stor pensionsundersøgelse

Kunder i Danica frygter afsmitning af hvidvasksag

Mere fra FinansWatch

Fagboss indkalder til krisemøde for at ”afklare forhold” om privatliv

Hovedbestyrelsen i 3F er lørdag blevet indkaldt til et krisemøde af formand Per Christensen, efter at B.T. fredag aften kunne fortælle, at fagbossen har levet et dobbeltliv. Per Christensen, der har tunge bestyrelsesposter i finanssektoren, skal blandt andet forklare, om han har brugt ressourcer fra forbundet på at dække over sit dobbeltliv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs