FinansWatch

Det amerikanske aktiemarked under myndighedernes lup

De amerikanske myndigheder ser nu nærmere på mulig aktiemanipulation efter sidste uges udsving på aktiemarkederne. Det sker efter et anonymt tip, skriver The Wall Street Journal.

Foto: Mark Lennihan/ AP / Polfoto

De amerikanske myndigheder har iværksat en undersøgelse af mulig aktiemanipulation efter en uge med volatile udsving på de amerikanske børser. Ifølge talspersoner med kendskab til sagen, vil USA's finansielle vagthunde granske det såkaldte VIX-indeks, der de seneste år har været et nyttigt redskab for hedgefonde.

Det skriver the Wall Street Journal.

VIX, der går under det tekniske navn the Cboe Volatility Index, er designet til at spore frygt blandt investorer, og det svinger som regel i modsat retning af det toneangivne S&P500-indeks. Investorer, der køber VIX-optioner, gør det oftest for at sikre sig mod aktiekursfald.

Den seneste uges flygtige kursbevægelser i USA har fået myndighederne til at så tvivl om VIX-indekset, der kan have været brugt til at manifulere med aktiekurser. The Financial Regulatory Authority mistænker nogle børshajer for at satse på S&P500-optioner for at påvirke priserne på VIX-futures.

Mandag blev myndighederne opfordret af en anonym investor til at kigge nærmere på forbindelsen mellem aktiemanipulation og VIX-indekset, der angiveligt har kostet investorer flere hundrede millioner dollar om måneden.

 

/ritzau/FINANS

Strateg: Kursfald har midlertidig karakter og er ikke i top-20

Store kursfald her til morgen på børsen i København

Massive kursfald ventes i Europa i dag

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere